Verbouwen of verhuizen?

Gaat je verhuizen of renoveren?
Als je een huis gaat betreden of wanneer je een huis gaat verbouwen is het slim om ervoor te kiezen om de woning eens goed na te kijken. Bekijk de mogelijkheden om een inspectie uit te laten voeren. Als je ze niet vindt is dat natuurlijk perfect. Het is echter een uitgelezen moment om te kijken of je ze hebt en om zo volop narigheid, kosten en ellende te voorkomen. Want je kunt er voor kiezen om 1) te verbouwen of 2) te verhuizen.

Tarieven

Er zijn drie zaken welke de tarieven voor jouw verhuizing bepalen. Dit is ten eerste de afstand van jouw oude woning naar jouw nieuwe woning. Hoe groter de afstand hoe hoger de verhuiskosten zullen zijn. Ten tweede bepalen de hoeveelheid spullen en voorwerpen wat het tarief zal zijn.

Daarnaast is het voor de verhuizer goed om te weten wat hij of zij moet doen. Moeten de spullen nog ingepakt worden? Moeten grote meubels en bedden uit elkaar en weer in elkaar gezet worden? Is het nodig om de lampen te verwijderen en aan te sluiten? De service bepaalt hoeveel je kwijt bent aan een verhuizing.

  • Verhuiswagen 25 m3 + 1 verhuizer kost ongeveer €50 per uur
  • Verhuiswagen 55 m3 + 1 verhuizer kost ongeveer €60 per uur
  • Verhuizing naar appartement kost ongeveer €650

Zelf verhuizen

Als je de verhuizing zelf gaat doen dan bestaan de kosten vooral uit vervoer- en brandstofkosten. Een verhuisbus huren kost je zo een 100,- euro per dag. Afhankelijk van de afstand zal de kosten voor brandstof variëren. Ook kan het zijn dat je een verhuislift moet huren als je op de eerste verdieping of hoger woont. Houd ook rekening met de kosten voor het gebruik van een steekwagen, dekens en verhuisdozen. Daarnaast kan het zo zijn dat je verpakkingsmateriaal nodig heeft.